Permanente Make Up

Permanente Make-Up

Wilt u verzorgd voor de dag komen, maar dan zonder iedere ochtend make-up aan te moeten brengen? Geen omkijken meer naar uw make-up met permanente make-up, oftewel PMU! Permanente make-up kan veel tijd en ergernissen besparen. Zo is uitgelopen make-up door regen of sporten verleden tijd met permanente make-up.

Informatie over de risico’s van permanente make-up

Het zetten van permanente make-up brengt risico’s met zich mee. Zorg daarom dat je goed bent uitgerust en genoeg hebt gegeten. Stel de behandelaar op de hoogte van eventueel medicijngebruik of huidproblemen, allergieën, epilepsie en overgevoeligheidsreacties. En controleer op www.veiligtatoeerenenpiercen.nl dat de studio waar je een PMU wilt laten zetten, een vergunning heeft. Deze vergunning geeft aan dat de studio werkt volgens de hygiënerichtlijnen van het Landelijk Centrum Hygiëne en Veiligheid.

Laat geen permanente make-up aanbrengen: op plekken waar je het afgelopen jaar plastische chirurgie of bestraling hebt ondergaan; op een litteken dat minder dan een jaar oud is; op een plek waar minder dan zes weken geleden PMU is gezet; op een plek waar minder dan drie maanden geleden een PMU of tatoeage is weg gelaserd of waar de laserwond nog niet genezen is; op geïrriteerde huid zoals bultjes, donkere moedervlekken of zwellingen; als je onder invloed bent van alcohol of drugs; als je zwanger bent.

Daarnaast wordt het afgeraden om permanente make-up te laten zetten als je last hebt van één van de volgende aandoeningen: diabetes – hemofilie – chronische huidziekte – allergie voor pigmentstoffen of andere materialen waarmee PMU wordt gezet – immuunstoornis – hart- en vaatafwijkingen.

Heb je één van deze aandoeningen of gebruik je antistollingsmiddelen of antibiotica en heb je een koortslip of deze ooit in het verleden gehad ? En wil je toch PMU? Overleg dan eerst de mogelijkheden met een arts of de behandelaar.

Kijk voor achtergrondinformatie over bovenstaande risico’s op www.veiligtatoeerenenpiercen.nl.

Het zetten van de permanente make-up

Omdat er tijdens het zetten van permanente make-up een wond ontstaat is er een kans op besmetting van ziekten die via bloed worden overgedragen, zoals hepatitis B en C. Controleer daarom of de behandelaar hygiënisch werkt. Een hygiënische werkwijze is ook belangrijk om te voorkomen dat je nieuwe PMU gaat ontsteken. Let er in ieder geval op dat: de huid voor het zetten van de PMU wordt schoongemaakt, gedesinfecteerd; de naalden en inkt steriel zijn verpakt en alleen voor jou worden gebruikt. De naalden zijn per stuk verpakt, inkt zit in kleine inktcupjes; tijdens het zetten schone tissues worden gebruikt om de huid schoon te maken; de behandelaar tijdens het zetten van de PMU handschoenen draagt en deze vervangt als hij of zij iets anders aanraakt dan de pigmenteerpen, een tissue of je huid; de permanente make-up na afloop wordt verzorgd.

Nazorg nieuwe permanente make-up is vergelijkbaar met een schaafwond. Slechte verzorging en onhygiënische behandeling kunnen wondinfecties en littekenweefsel veroorzaken. Bovendien kunnen wondinfecties tot een minder mooie PMU leiden. Als je de PMU goed verzorgt, duurt het twee tot zes weken tot de behandelde huid genezen is. De behandelaar geeft schriftelijke uitleg over de nazorg van permanente make-up. Lees dit goed door.

Nazorginstructie
Tijdens het zetten van permanente make-up gaat de huid kapot, waardoor er een wond ontstaat. Als je de PMU goed verzorgt, duurt het ongeveer zes weken tot de behandelde huid genezen is. Je mag met een permanente make-up wel douchen.

De eerste drie uur na de behandeling de wenkbrauwen droog deppen met een schone tissue.

Behandel de PMU als volgt: was de permanente make-up twee keer per dag met een milde ongeparfumeerde zeep; dep de permanente make-up na het wassen met een schone handdoek droog; smeer de behandelde huid in met Bepanthen crème die je behandelaar aanraadt.

Zorg dat je tijdens het genezingsproces: de behandelde huid zo min mogelijk aanraakt (was eerst je handen voordat je de huid verzorgt); niet krabt aan de behandelde huid; de PMU niet bedekt met strakke of bevuilde kleding; geen cosmetica op de wond; de behandelde huid niet afdekt met pleisters of verband; (bubbel)baden, zwembaden, sauna’s en stoombaden vermijdt; de behandelde huid niet blootstelt aan zonlicht of de zonnebank.

De behandelde huid blijft ook na genezing erg gevoelig voor zonlicht. Smeer je PMU daarom altijd in met IMAGE Prevention die je behandelaar aanraadt. Dan blijft het resultaat langer houdbaar.

Let op: neem contact op met de behandelaar van MiMomento en de huisarts bij extreme roodheid, zwellingen, bloedingen, wondvocht, kleurverandering of chronische pijn.

Mocht u na deze punten toch nog vragen hebben, belt u ons dan gerust. +31(0)546 868 222