Acrylnagels

Acryl 
Acryl kan gebruikt worden als versteviging van de natuurlijke nagel, maar kan ook een hele mooie verlenging mee gemaakt worden dit kan doormiddel van het plakken van tips of door het gebruik van sjablonen. Acryl bestaat uit een poeder en vloeistof die samen een kneedbaar bolletje vormen en die zo op de nagels geplaatst word en met het penseel in de juiste vorm gebracht word. Er kan gekozen worden uit tal van kleuren en glitters om zo de nagels geheel naar eigen zin te creëren. Acryl nagels zij harder en steviger dan gelnagels en hoeven niet uit te harden in de UV lamp.

Verzorging

Om zo lang mogelijk plezier te hebben van uw kunstnagels moet u deze goed verzorgen. Dit houdt in dat u de eerste 24 uur na het plaatsen van de nagels voorzichtig met de nagels moet omgaan. De nagels zijn wel droog bij het verlaten van de salon maar niet 100% uitgehard, dit duurt echter 24 uur. Stoten in de eerste 24 uur kan loslating van de kunstnagel veroorzaken. Ook moeten de nagelriemen goed verzorgd worden met nagelriem olie.Doe dit minimaal 2 maal per dag om u nagelriemen te verzorgen, maar ook zeker om uw kunstnagels soepel te houden. U heeft ook alleen recht op garantie bij gebruik van nagelriemolie en bij normaal gebruik van de kunstnagels. Draag bij het werken in de tuin en met gebruik van agressieve schoonmaakmiddelen ook altijd handschoenen! U kunt uw kunstnagels gewoon lakken mits u gebruik maakt van een base coat en een nagellak remover zonder aceton. Draag uw kunstnagels als sieraden en niet als gereedschap, kortom doe met uw kunstnagels niet wat u ook niet met uw natuurlijke nagels zou doen.

De nabehandeling
Vindt meestal 3 weken na het plaatsen van je set plaats, en herhaald zich meestal weer iedere 3 weken. Dit is nodig omdat de natuurlijke nagel gemiddeld 0.1mm per dag groeit. Hierdoor groeit de kunstnagel langzaam van de nagel af. Om dit te voorkomen en de kunstnagel mooi verzorgd te houden, komt u na 3 weken terug. Dan word het kunstproduct er bijna helemaal afgevijld en opnieuw opgebouwd. Zo zien uw nagels er na de nabehandeling weer uit zoals de eerste keer!